6 Mart 2020 Cuma

Kesin Kilo Verdiren Diyet

Kesin kilo verdiren diyet o karın yağ kaybetmek ve şaşırtıcı abs puan gizli? Egzersizi yapmayı bırakın ve bu diyet ve egzersiz ipuçlarını takip etmeye başlayın.

Yağ vücudunuzun neredeyse her yerinde bulunabilse de kesin kilo verdiren diyet, kendini ortalarınıza bağlayan tür, dökülmesi en zor olabilir. Ve ne yazık ki, kadınlar yaşlandıkça, midsection giderek daha fazla yağın tercih ettiği yer haline geliyor. Orlando, Florida'daki Translational Metabolizma ve Diyabet Araştırma Merkezi'nde obezite uzmanı Steven R. Smith, "Bir kadın 40 yaşına geldiğinde, karın çevresinde fazla yağ birikmesi muhtemeldir" diyor. "Bu karın yağı genellikle toplam yağda bir kazançtan ziyade sadece yağın karına yeniden dağıtılmasıdır." Yani tamamen ortalama büyüklükteki bir kadın bile,kesin kilo verdiren diyet perimenopoz sırasında östrojen seviyeleri düştüğünden, karın yağını kaybetmek için bir mücadele otobüsü olduğunu keşfedebilir.

Cleveland,kesin kilo verdiren diyet Ohio'daki Cleveland Clinic sağlık merkezi memuru Michael Roizen, "Östrojen kaybederek vücudunuzun normal dış hatlarını kaybedersiniz" diye açıklıyor. "Kalçanıza ağırlık vermek yerine karnınıza gider."

Esas olarak, karın yağı iki ana form alır: deri altı yağ (cildin hemen altında görünen tür) ve visseral yağ (karnınızın derinliklerine gömülmüş ve orada kümelenmiş organların etrafına sarılır). İlk yağ türünü görmek daha kolay olsa da, ikinci tür daha yüksek sağlık riski taşır ve sonuç olarak, göbek yağını kaybetme arayışınızda daha önemlidir. Tuhaf bir şekilde, bu yağ her zaman belirgin değildir. Fazla kilolu olmasanız bile, hala çok miktarda viseral yağ paketliyor olabilirsiniz. (İlgili: Göbek Yağını Kaybetmemenizin 7 Nedeni)

Gizli ya da değil, visseral yağ, vücudun neresinde oturduğu nedeniyle sağlığınızda gerçek bir sayı yapar. Yağ ile, hepsi konum hakkında ve her yağ kesin kilo verdiren diyet son derece özel bir işleve sahiptir. Cleveland Clinic'teki Wellness Enstitüsü danışmanı Elizabeth Ricanati, "Tüm yağların eşit yaratıldığını, sadece fazla kaloriler için bir depo olduğunu düşünüyorduk" diyor. "Ama bu doğru değil."

Kas gibi yağın artık metabolik olarak aktif olduğu bilinmektedir; beynine birinin aç veya memnun olduğunu gösteren hormonlar da dahil olmak üzere düzinelerce kimyasal madde üretir. Diyabet araştırmacısı kesin kilo verdiren diyet, Dallas, Teksas Güneybatı Tıp Merkezi'nde profesör olan “Gerçekten, artık yağ doku depolarını endokrin organlar olarak görüyoruz” diyor.

Başka bir deyişle, yağ, yağın bulunduğu yere bağlı olarak değişen hormonları serbest bırakır. Uyluklarınızın büyüklüğünün büyük bir hayranı olmayabilirsiniz, ancak araştırmalar orada üretilen hormonların bir sağlık yararı sağladığını gösteriyor. "kesin kilo verdiren diyet" diyor Smith, "ama kalçalardaki ve özellikle uyluktaki yağların, diyabet gibi obezitenin sağlık sonuçlarından bazılarına karşı koruduğu açıktır kesin kilo verdiren diyet. " Diğer yandan visseral yağın, zamanla kardiyovasküler hastalık, hipertansiyon, tip 2 diyabet, meme ve kolorektal kanser riskini artırabilecek enflamatuar ajanlar ürettiği bilinmektedir. kesin kilo verdiren diyet 
En Hizli Kilo Verdiren Diyet Hangisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder