25 Kasım 2019 Pazartesi

Hızlı Kilo Verdiren Diyetler

Uzun mesafe boyunca kilo vermek istiyorsanız,hızlı kilo verdiren diyetler en iyi seçeneğiniz sürdürülebilir, uzun süreli yaşam tarzı değişikliklerini yapmaktır. Ama bazen hayat size hızlı gelir ve hızlı bir çözüme ihtiyaç duyarsınız. Akıllı bir yaşam tarzı değişikliği, özellikle kilo vermek isteyen biri için bol miktarda sebze yemektir. Sebzeler besini doludur ve hemen hemen hiç kalorili bol miktarda dolum lifi sağlar. Ayrıca, nişastalı olmayan sebzelerin su içeriği de yüksektir, bu yüzden sizi doldururken nemlendirirler - kilo kaybı için mükemmel bir kombinasyon. Bu kiloları atmak eski alışkanlıkları atmak, bu kadının 45 kilo vermek ve onları uzak tutmak için yapılan dokuz basit değişikliğe bakmak demek.

Nişastalı sebzeler (patates gibi) ve işlenmiş kepekli tahıllar (tam buğday ekmeği gibi) normalde aşırı beslenmeyi tavsiye ederim,hızlı kilo verdiren diyetler çünkü bol miktarda besin, lif ve sağlıklı karbonhidrat sağlıyorlar. Ancak, yüksek karbonhidratlı yiyecekler su ağırlığını düşürmek istediğinizde en iyi arkadaşınız değildir. Temel olarak, vücudunuz aşırı miktarda karbonhidrat depolarsa, onları suyla depolar. Bu yüzden karbonhidratlı yiyeceklerin, hala su tutmadan dolum lifi sağlayan nişastalı sebzeler ile değiştirilmesi gerekir. Etkinliğinizden bir hafta önce,hızlı kilo verdiren diyetler bazı su ağırlıklarını kaybetmek için nişastalı karbonhidratları daha fazla nişastalı olmayan sebzelerle değiştirebilirsiniz.

Tabağınızın en az yarısını kuşkonmaz, biber, brokoli, karnabahar, mantar, ıspanak, lahana, salatalık ve benzeri nişastalı sebzelerle doldurmayı hedefleyin. Bu, hızlı kilo verdiren diyetler sadece kilo vermek isteyen insanlar için değil, herkesin sağlığı için harika bir fikirdir.

Daha iyi görünmene yardımcı olacak bir diğer sağlıklı değişim, tuzu kesmek. Sodyum, vücudunuzun fazla su tutmasına neden olur, bu nedenle yüksek tuzlu bir diyet yemek, gereğinden fazla su ağırlığı depolayabileceğiniz anlamına gelir. Hızlı kilo vermek için acele ediyorsanız, mümkün olduğunca fazla tuz ekleyin. Bu, tuzlu çalkalayıcıyı kesmeye devam etmek ve işlenmiş ve paketlenmiş yiyeceklerden kaçınmak anlamına gelir; burada ilave tuz hemen hemen kaçınılmazdır.

Sodyumu daha da sınırlamak ve şişkinlikle savaşmak için büyük etkinliğinizden önce yemek yemek yerine sıfırdan yemek yapmayı deneyin. Daha sağlıklı restoranlarda bile, sodyum seviyeleri çatıdan geçme eğilimindedir.

Tuzdan kaçınmak, yiyeceğinizin yumuşak olması gerektiği anlamına gelmez. Farklı otlar ve baharatlar kullanarak deneyin. Izgara balık, limon ve biberiye tavuk veya taze zencefil ve kimyon eklemeye çalışın. Yaşamınıza daha fazla baharat katabilmek için yerel pazarınızdan bazı baharat karışımları toplayın… sadece malzemeleri okuyun ve tuz eklenmemiş olduğundan emin olun. Tuzu çukurlaştırmak zordur, hızlı kilo verdiren diyetler ancak bu kilo verme motivasyon mantraları, tuzsuz çölde ve kilo vermede size yardımcı olacaktır.


"Hızlı kilo Verdiren Diyetler" - Yemeklerden önce bol su içiniz


Hızlı kilo vermek istemeniz - özellikle de su ağırlığı - çok fazla su içmeniz mantıklı görünebilir, ancak susuz kalmak kilo vermek için atabileceğiniz en önemli adımlardan biridir. İnsanlar genellikle açlık için susuzluk çekerler, bu yüzden susuz kalmak, hızlı kilo verdiren diyetler susuzluktan çok, aslında aç olduğunuz zamanlarla daha fazla temas halinde olmanızı sağlar. Ayrıca, yeterince sıvı içtiğinizde vücudunuza birçok iyi şey gelir.

Bir yemekten önce bir bardak su düşürdüğü de öğünlerde yediğiniz miktarı azaltarak kilo kaybına neden olduğu gösterilmiştir. Zaten yeterince su içmeden doluyken, gözlerinizin midenizden daha büyük olması zordur! Hidratlı kalmak da iyi sindirimi artırır, böylece yedeklenip şişirilmeniz daha az olasıdır.

Her zaman yanınızda bir su şişesi bulundurun ve günde sekiz artı bardak içmeyi hedefleyin. Çok fazla besin yararı olmayan kalorili bombalar olduğundan, hızlı kilo verdiren diyetler soda, meyve suyu veya şekerli kahve veya çay gibi şekerli içecekleri elimine edin. Lezzeti arttırmak için limon dilimleri veya doğranmış meyve ve otları suyunuza atın - bu sizi daha fazla içmeye teşvik eder!

Gaz oluşturan yiyeceklerden kaçının

Hızlı kilo ve anında şişkinliği azaltmak nasıl bilmek ister misiniz? Büyük etkinliğinize yol açan gaz oluşturan yiyeceklerden kaçının.

Sakız çiğnendiğinde, ağzınızda sakız parçası olmayandan daha sık yutulur. Yutduğunuz şeylerden bazıları havadır ve bu sizi tuzağa düşürerek sizi şişkin hissetmenizi sağlar. Şekersiz sakızların çoğu, bazı insanlarda da gaza neden olabilen şeker alkolleriyle yapılır.

Soda ve diyet sodalarında genellikle gaz oluşturan şekerler veya şeker alkolleri bulunur - ayrıca karbonatlanırlar. Sıvıya hapsolmuş olan baloncuklar sizi şişkin hissetmenize neden olabilir.

Gaz oluşturan bazı yiyecekleri sindirmek konusunda herkesin vücudu farklıdır, ancak dikkat etmeniz gereken birkaç şey var: Fasulyeden ve baklagil sebzelerden (lahana, Brüksel lahanası, karnabahar ve brokoli gibi) uzak durmak en iyisidir. daha ince görünmek istiyorsanız günlerce. Tavuk ve balık gibi yağsız proteinleri seçin ya da vejeteryansanız protein için az miktarda fındık ve tohum alın. Kabarmayı önlemek için kuşkonmaz, ıspanak ve salatalık gibi yanmayan sebzelerle eşleştirin.

Paketlenmiş yiyecekleri hendek

İşlenmiş, paketlenmiş yiyecekler, genellikle kendi pişirdiğiniz yiyeceklere koyduğunuzdan daha fazla tuz, şeker ve rafine karbonhidrat içerir. Hızlı kilo vermek istediğinizde, paketlerde bulunan yiyeceklerden kaçının ve işlenmemiş yiyeceklere yapışmayın. Tabaklarınızı nişastalı olmayan sebzeler, işlenmemiş tam tahıllar, hızlı kilo verdiren diyetler yağsız proteinler ve sağlıklı yağlar ile hazırlayın ve baharatlarla baharatlayın, tuz kullanmayın.


  • Talaş ve granola çubuklarda atıştırma yerine, bir parça ürün ve yakıtta kalmak için bir protein kaynağı alın. Bazı fikirlere mi ihtiyacınız var? İşte bunun nasıl göründüğü:

  • Havuç çubukları ve atıştırmak için sert haşlanmış yumurta

  • Bir elma ve atıştırmak için bir avuç çiğ badem

  • Öğle yemeğinde domates, doğranmış biber, kahverengi pirinç, kıyılmış tavuk ve avokado


Akşam yemeği için kavrulmuş brokoli, ıspanak salatası, kinoa ve limonlu ve dereotu ile hazırlanan somonu deneyin.

Yeterince protein aldığınızdan emin olun

Protein, daha az kalori alırken bile sizi tam ve doyurucu tutmanın anahtarıdır. Çalışmalar, yüksek proteinli bir kahvaltı yapmanın gün boyu kalori alımını azaltmanıza yardımcı olabileceğini göstermiştir.

Protein ayrıca kilo verdikçe kas kütlesini korumak için de önemlidir. Kalorileri önemli ölçüde azaltırsanız ve çok hızlı kilo alırsanız, kaslarınız acı çekebilir. Vücudunuz kas ve organ gibi yağsız dokulardan kendiliğinden yakıt almaya başlar ve metabolizmanız enerji tasarrufu için yavaşlar. Bu yüzden kilo vermenizi sağlayan süper kısıtlayıcı diyetler uzun vadede sağlıklı değildir.

Her gün yeterli miktarda protein almak, hızlı veya uzun vadeli bir zihniyette olsanız da, kaslarınızı ve metabolizmanızı kilo kaybı boyunca sağlıklı tutmak için önemlidir. Her öğünde tavuk göğsü, yağsız öğütülmüş hindi, hızlı kilo verdiren diyetler balık, deniz ürünleri ya da tempeh kartı olduğundan emin olun. Atıştırırken, protein gereksinimlerinizi karşılamak ve tam kalmak ve ince kalmak için 2 yumurta, 1/4 fincan fındık veya 3/4 fincan Yunan yoğurt veya süzme peynir alın.

Çok uyu

Her gece en az yedi saat uyumayı hedefleyin. Her gün aynı saatte yatmayı ve uyanmayı deneyin. Niye ya? Yorgun olduğunuzda donutları nasıl çektiğinize ve kahvaltıları nasıl kullanmaya başladığınızı hiç fark ettiniz mi? Yeterince uyuyamadığınızda hormonlarınız dengeden atılır. Uykusuz kalmak koşmak sizi tam anlamıyla besleyen hormonları bastırırken, yemek yemek istemenizi sağlayan hormonları artırabilir - bu da kilo alımı için bir reçetedir. Dinlendiğiniz zaman, sağlıklı kararlar almak ve yolda kalmak çok daha kolaydır.

Akşamları öğünleri daha hafif tutun

Araştırmalar, daha sonra yemek yemenin aslında daha yavaş kilo kaybına yol açabileceğini, kahvaltıda daha büyük bir yemek yemenin ve gün boyunca daha küçük öğünlerin daha fazla kilo vermenize yardımcı olabileceğini göstermektedir. Saat 6: 00'dan sonra kendinizi hiçbir şeyle sınırlandırmayacağınızı söylememize rağmen, günün hangi saatinde ayartma ile en çok uğraştığınızı düşünmeniz önemlidir.

Birçok insan için, gece geç saatlerde yapılan buzdolabına baskınlar, aşırı ısınmaya ve gereksiz kalorilere yol açan bir çöküştür. Sağlıklı beslenmeye istekliyken uyanırsanız, hızlı kilo verdiren diyetler ancak günün sonunda buhar kaybedersiniz ve büyük bir paket siparişi verirseniz, vaktinden akşam yemekleri planlayarak sorunu ortadan kaldırın.

Akşamları yemek istediğiniz gibi hissediyorsanız, gerçekten aç olup olmadığınızı veya alışkanlık veya sıkıntıdan yemek yemediğinizi kendinize sorun. Gerçekten işe yarayan yedi akıl hilesiyle duygusal yemeyi nasıl durduracağınızı öğrenin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder