25 Kasım 2019 Pazartesi

Kilo Vermek için Ne Yemeliyiz

Yemek yemek için mi yaşıyor, yemek için mi yiyorsun?

Kilo vermek için ne yemeliyiz? aşağıda belirtilen program bir diyet değildir. Kilo vermede ve bakımda ve hayallerinizin hayatını yaşamak için bir temel oluştururken sizi destekleyecek bir yaşam tarzıdır. Bu yemek yeme, hareket etme ve yaşama şeklinin güzelliği ve nimeti, büyümesi ve bir barış ve sınırsız olasılık hayatına yol açmasıdır. Öz sevginiz ve öz bakımınızla kasıtlı olmanın hayatınızın her alanında başarıyı teşvik ettiğini göreceksiniz: kariyer, sağlık, aile, romantizm ve maneviyat.

YAĞ YANAN KİMYANIZI GERİ KAZANIN

Bu kılavuz, vücudunuzun doğal kimyasını ve hormonal dengeyi yeniden yapılandırmayı öğrenerek en uygun yağ yakma makinesi olmasını sağlar:


  • Sık yemekler
  • Uygun porsiyon boyutları
  • Doğru, düşük glisemik karbonhidrat, yağsız protein ve esansiyel yağların kombinasyonu ile dengeli yemekler


BEŞ YEMEK FİKİRİNE GİT

Metabolizmayı, enerjiyi ve zihinsel ve duygusal pozitifliği optimize etmek için, günde beş küçük öğün yemeğe hedef belirle - öğün atlamayın. Kilo vermek için ne yemeliyiz bazen bir şeyleri bir araya getirmek için zamanınız veya enerjiniz yokmuş gibi hissedersiniz, ancak bu başarınız için çok önemlidir. Vücudunuz ve metabolizmanız, ne zaman yanacaklarını ve ne zaman korunacaklarını söyleyen ipuçlarını arayacak şekilde tasarlanmıştır.

 Bir yemeği özlüyorsanız, vücudunuz yapmak için programlandığı şeyi yapar - yanmayı durdurun. İdeal olarak, beş öğün kahvaltı, sabah ortasında atıştırma, öğle yemeği, öğleden sonra atıştırmalık ve akşam yemeğidir. Bazı durumlarda, yemekten sonra sağlıklı ve lezzetli bir yağ yakıcı tatlı tadını çıkarabilirsiniz. Bu beş öğün ideal, kilo vermek için ne yemeliyiz metabolizmanızın parlak bir şekilde yanmasını sağlayacak ve beyniniz, sabit bir yakıt kaynağının tadını çıkaracak ve sizi altta yatan yiyecek seçimleri için istek uyandıran zor kan şekeri damlalarından koruyacak.

SINIRLARINIZI DOĞRU BOYUT

Peki her öğünde ne kadar yemelisin? Bir porsiyon büyüklüğünün tek bir tanımı olmadığını akılda tutarak başlayın. Hem Besin Piramidi, hem de Besin Değeri etiketleriyle porsiyon büyüklüğü sadece bir ölçü birimidir ve gerçekten yediğiniz miktarı temsil etmeyebilir. Örneğin, bir İngiliz çöreği, paketteki Besin Değerleri etiketinin bir çörek olarak tanımladığı gerçeğine rağmen, ekmek için iki Besin Piramidi porsiyonunu temsil eder.

Porsiyon boyutlarınız üzerinde perspektif kazanmak için yemeğinizi bir gün ölçün. Tahıl gibi paketlenmiş yiyecekler için,kilo vermek için ne yemeliyiz porsiyon boyutunu belirlemek için etiketi kullanın. Sebzeler ve etler gibi diğer yiyecekler için, “Başparmak” Kuralını kullanın (ölçülmeden porsiyon ölçüsünü ölçmenize yardımcı olması için günlük nesneleri kullanın):


  1. Bir porsiyon = yaklaşık büyüklüğü hakkında:
  2. az yağlı peynir = baş parmağınız
  3. süt veya yoğurt = ton balığı konservesi
  4. ekmek, mısır gevreği, pirinç veya makarna = ton balığı konservesi
  5. bütün veya doğranmış sebzeler = ton balığı konservesi
  6. yapraklı sebzeler = yumruğunuz
  7. bütün veya doğranmış meyve = tenis topu
  8. yağsız et, kümes hayvanları veya balık = kart destesi
  9. kuru fasulye, fındık, yumurta = bir yumurta


Tanımlı bir sunumun neye benzediğini görmek, ne kadar yediğinizi ölçmenize yardımcı olur. Zeytinyağlı, taze domatesli ve buharda pişirilmiş brokoli ile dokunmuş, daha sonra bir tutam az yağlı peynir serpilmiş tam tahıllı makarnanın gerçek boyutta bir porsiyonu, alıştığınızdan daha küçüktür, ancak eşit derecede tatmin edici olacaktır, kilo vermek için ne yemeliyiz daha büyük bir kısım. Doğru boyutta porsiyonlar yemeye devam ettikçe, iştahınız yeniden dengelenecek ve hormonlarınız yeniden uyum gösterecek ve etkili ve uzun süreli kilo kaybıyla sonuçlanacaktır.

COUNT CALORIES

Araştırmalar, kalori kısıtlamasının sadece yaşam süresini artırmakla kalmayıp aynı zamanda kan basıncını düşürdüğünü ve kanser ve diğer hastalıklar riskinizi azalttığını gösteriyor. Fakat “kalori kısıtlaması” sizin için ne ifade ediyor? Porsiyon bilincine sahipseniz kalori saymanıza gerek yoktur. Bununla birlikte, ağzınıza ne girdiğinin farkında olmalısınız ve bazı yemek seçimlerinin daha yüksek kalorili fiyat etiketleriyle geldiğini fark etmelisiniz.

Tavsiye edilen yüzde 25 ila 40 yağsız protein, yüzde 40 ila 50 kompleks, düşük glisemik karbonhidrat ve yüzde 20 ila 30 esansiyel yağ dengesini hedeflerseniz, sağduyunuzu kullanarak beslenme tercihlerinizi yapın ve porsiyon boyutlarını izleyin, ardından uygun Kalori miktarını takip etmelisin.

YATAY DENGESİ OLUŞTUR

Hiç kilo vermedeki zorluklarını hormonların üzerinde suçladın mı? Dengeyle yemek yemiyorsanız, haklı olabilirsiniz. Hormonlar vücudumuzdaki her fizyolojik süreçte rol oynarlar. Daima vücuttaki dengeyi ve uyumu korumak için çalışırlar. Yiyecekleri nasıl kullanacağınızı bilmek ve bunları dengeye koymak, hedeflerinize ulaşmak veya hayal kırıklığına uğramakla kalmak, metabolizmanızı tetiklemek veya durgun tutmak arasında bir fark olabilir.

Bu rehber boyunca belirtildiği gibi, tutarlı yüksek düzeyde enerji ve metabolizma oluşturmak ve sürdürmek için düşük glisemik kompleks karbonhidratlar, yağsız protein ve faydalı yağlar dengesini yemelisiniz. Uygun şekilde dengelendiğinde, kilo vermek için ne yemeliyiz bu makro besinler optimal kan şekeri seviyelerini, optimal yağ yakımını, zihinsel zindeliği ve odaklamayı ve genel sağlık ve refahı destekler.

ilginizi cekebilecek konular:
Hızlı Zayıflama Yöntemleri
1 Haftada 3 kilo Verdiren yağ Yakıcı Diyet
En hızlı kilo verdiren diyet hangisi
1 Haftada Hızlı Kilo Verme
En Hızlı Kilo Verme Diyetleri ana sayfa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder